Αγοράζω ή 'Οχι Followers στο Instagram;

Αγορά followers στο Instagram ή Όχι; 

Η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Με αφορμή λοιπόν ,ένα πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα VERIOTIS.GR ,σας αναλύω παρακάτω  τους λόγους για τους οποίους, θα πρέπει να αποφεύγουμε να αγοράζουμε Followers στα Social Media.

Οι εταιρείες, οι celebrities, οι influencers, ακόμα και οι πολιτικοί είναι γνωστό ότι προσθέτουν ψεύτικους followers απλά για να δημιουργήσουν εντύπωση.

Ο αριθμός των followers είναι κάτι που κοιτάζουν οι περισσότεροι για να αποφασίσουν εάν θα ακολουθήσουν ένα προφίλ ή όχι,με αποτέλεσμα να μετράει η ποσότητα και όχι η ποιότητα ενός account.




Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που αγοράζεις ακόλουθους ακόμα και με 2€ (100 followers) και ανάλογα με το budget σου μπορείς να δεις τον λογαριασμό σου,να αυξάνεται και κατά 10000 followers μέσα σε μια ημέρα .
Οι ακόλουθοι όμως αυτοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από ρομποτάκια προφίλ φαντάσματα τα οποία δεν θα αλληλεπιδράσουν ποτέ στα posts σας,δεν θα σχολιάσουν και κυρίως δεν θα αγοράσουν ποτέ κάτι από εσάς ή μέσω εσάς.
Σε βάθος χρόνου ,τα προφίλ απενεργοποιούνται καθώς δεν πληρούν τις βασικές προυποθέσεις  και αντικαθίσταται με άλλα ,με την ποιότητα τους να μην αναβαθμίζεται ποτέ.

Ακόμα και εάν έχεις και πραγματικούς followers, οποιοσδήποτε ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στη λίστα των followers σου μπορεί να καταλάβει το μέγεθος των ψεύτικων ή ανενεργών προφίλ.

Επίσης, λόγω της έλλειψης αλληλεπίδρασης, οι χρήστες που επισκέπτονται το προφίλ σου και σκέφτονται να σε ακολουθήσουν ή όχι, θα καταλάβουν ότι έχεις αγοράσει followers.

Ο λόγος; Είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις π.χ. 10000 followers και μόνο 50 likes στις φωτογραφίες σου!


Ένα πολύ απλό παράδειγμα:

Προσλαμβάνεις έναν influencer για να σε βοηθήσει να προωθήσεις ένα από τα προϊόντα σου. Αφού δεν βλέπεις αποτελέσματα, κοιτάς πιο προσεκτικά στο προφίλ του influencer και ανακαλύπτεις ότι η πλειοψηφία των followers του είναι ψεύτικοι.

Θα ήθελες να δουλέψεις μαζί του ξανά;

Φυσικά και όχι.

Οπότε πρέπει να σκεφτείς. Τι είναι πιο σημαντικό για την επιχείρηση σου: να έχεις 10000 ψεύτικους followers ή 100 πραγματικούς followers που σχολιάζουν στα posts σου και πιθανώς να τα μοιραστούν με τους δικούς τους followers;

Όταν όμως οι influencers ,έχουν αναπτύξει μια ισχυρή και προσωπική σχέση με το κοινό τους,αναρτώντας ,συχνά,πρωτότυπο και ενδιαφέρον περιεχόμενο,το οποίο τραβά την προσοχή τους και εξασφαλίζει σταθερή επισκεψιμότητα,τότε τα διαφημιστικά μυνήματα εταιρειών που θέλουν να προβληθούν ,αποτελούν μια αυθεντική και οργανική διαφήμιση με μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων τους.

Ένα σωστό account και ένα brand name χτίζεται σιγά σιγά ,με βήματα σωστά για να μπορεί να έχει την αξία που πρέπει σε βάθος χρόνου.

Το περιεχόμενο των post ,η συχνότητα ,η ώρα ποσταρίσματος και άλλοι παράμετροι είναι κάποιοι βασικοί παράγοντες ανάπτυξης των λογαριασμών μας.

Σε επόμενο άρθρα στο blog μου θα σας αναφέρω βήματα για να αυξήσετε σιγά σιγά τους followers σας στο Instagram και πως να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσω του Influencer Marketing .

To σχετικό άρθρο της εφημερίδας Veriotis.gr θα το βρείτε ΕΔΩ 


Website Design
Building Blocks powered by Odoo